
Υλικά
350 γρ. μπανάνες πολτοποιημένεςΥλικά
150 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
2 φύλλα ζελατίνης
80 γρ. ζάχαρη
250 γρ.κρέμα γάλακτος
για τα streusel αμυγδάλου:
85 γρ.βούτυρο αγελαδινό
80 γρ.ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι
40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
2 γρ.αλάτι
40 γρ. αμύγδαλα χοντραλεσμένα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμόνι μαζί με τη ζάχαρη και λιώνουμε εκεί τα φύλλα ζελατίνης, ανακατεύουμε να λιώσουν καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τις πολτοποιημένες μπανάνες και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει ανάλαφρη υφή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με την μπανάνα και το λεμόνι.
Βάζουμε τη μους σε ποτήρια ή φορμάκια και παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Φτιάχνουμε τα streusel: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την πούδρα αμυγδάλου, τα χοντραλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Σπάμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε για 20’.
Σερβίρουμε στο πλάι της mousse.