Υλικά
3-4 πάρα πολύ γινωμένες μπανάνες
125 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
1 βανίλια
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. μέλι
1½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC.
Σε ένα μπολάκι κόβουμε σε πολύ πολύ ψιλά καρεδάκια τις μπανάνες.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας το αλεύρι.
Στο τέλος ρίχνουμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα του κέικ (προτιμούμετη μακρόστενη) και ψήνουμε για 1-1½ ώρα.
Μόλις κρυώσει, το πασπαλίζουμε με άχνη.
Tip
Eπειδή είναι υγρό κέικ λόγω της μπανάνας, αν το τρυπήσουμε για δοκιμή, το μαχαίρι δεν βγαίνει ποτέ στεγνό. Είναι έτοιμο όταν στο μαχαίρι μένουν μόνο μερικά σταγονίδια υγρασίας. Και μην τρομάξετε: δεν φουσκώνει πολύ.