Υλικά
6 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
3 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Κόβουμε το επάνω μέρος των πορτοκαλιών με κοφτερό μαχαίρι και μια λεπτή φετούλα από τη βάση τους, για να σταθούν καλύτερα στο ταψί.
Τα αδειάζουμε προσεκτικά από τη σάρκα τους.
Στύβουμε τον χυμό τους με το χέρι μας και τον βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη, τον καφέ, τους κρόκους των αβγών και το κορν φλάουρ.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
Τοποθετούμε τα αδειασμένα πορτοκάλια σε ταψάκι και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Ψήνουμε στους 180°C για 15'-20', μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ.
Tip
Τρώγεται καλύτερα ζεστό. Αν λοιπόν έχουμε καλεσμένους, φροντίζουμε να βγει από τον φούρνο λίγο πριν καθίσουμε στο τραπέζι.