Υλικά
150 γρ. ταχίνι
75 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 αυγά
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τα αυγά, στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάμε να ανακατεύουμε τα υλικά και όταν πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα ρίχνουμε ένα ένα και τα αβγά, συνεχίζοντας το ζύμωμα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και τη ζυμώνουμε πολύ λίγο με το χέρι. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα, γιατί θα σκληρύνει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό για να δέσει καλύτερα. Τώρα η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5' και μετά τη χωρίζουμε σε 4 μέρη.
Πλάθουμε σε ρολό το κάθε μέρος ζύμης, με διάμετρο 3 εκ. περίπου, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10'.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί. Κόβουμε τους κυλίνδρους σε φετάκια, τους ξαναδίνουμε με το χέρι μας το στρογγυλό σχήμα που θα χάσουν καθώς τους κόβουμε με το μαχαίρι και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια στο ταψί, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, πιέζοντας λίγο να κολλήσει καλύτερα.
Τα ψήνουμε για 20', μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσοκόκκινο χρώμα (να μη ροδοκοκκινίσουν πολύ).
Tip
Το ταχίνι ολικής είναι πιο υγιεινό, ενώ δίνει και ένα επιπλέον άρωμα καβουρδισμένου ξηρού καρπού στα μπισκοτάκια.