Υλικά
300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
500 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγών
4 κρόκους αυγών
200 γρ. γάλα
1 φλιτζ. δυνατό εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ
2 σφηνάκια κονιάκ
κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα με το μίξερ χειρός.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε μαζί με τους κρόκους και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν, πάλι με το μίξερ.
Ενώνουμε με απαλές κινήσεις τα δύο μείγματα, μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια λεία κρέμα, χωρίς γρομπαλάκια μαρέγκας (μια σπάτουλα σιλικόνης κάνει πιο εύκολη αυτή τη δουλειά).
Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και τον καφέ.
Στήνουμε την τιραμισού όπως κάνουν στα σπίτια και στις τρατορίες της Ιταλίας. Δεν χρειαζόμαστε ταψί αλλά ένα μεγάλο ωραίο γυάλινο μπολ.
Βρέχουμε στο μείγμα με τον καφέ τα μπισκότα (ολόκληρα ή κομμένα στη μέση) και εναλλάσσουμε στρώσεις κρέμας και μπισκότων.
Βάζουμε την τιραμισού για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο (μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα).
Τη σερβίρουμε με το κουτάλι σε μπολάκια, πασπαλισμένη με κακάο.
Tip
Πασπαλίζουμε με το κακάο την τελευταία στιγμή, στο σερβίρισμα, γιατί στο ψυγείο υγροποιείται, σκουραίνει και χάνει τη λαχταριστή όψη του.