Υλικά
120 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ή κατίκι Δομοκού
1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή από άλλο εσπερειδοειδές
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. κονιάκ
20 cl κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με τον αβγοδάρτη την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το τυρί, το τζίντζερ, τη μαρμελάδα, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.
Τη μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, να στερεοποιηθεί.
Tip
Σερβίρουμε με κομματάκια έτοιμο τζίντζερ ζαχαρωτό ή λίγο γλυκό του κουταλιού νεράντζι ή πορτοκάλι.