Υλικά
150 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια
100 γρ. μαύρες σταφίδες
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπήστε για λίγα λεπτά το βούτυρο να αφρατέψει και μετά ρίξτε τα δύο είδη ζάχαρης, τα αυγά και τη βανίλια.
Ανακατέψτε και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τον χαλβά τριμμένο και τις σταφίδες. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάστε μικρές μπάλες από τη ζύμη και απλώστε τις σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε στους 180°C για 15 λεπτά.
Αφήστε τα cookies να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί.
Tip
Για περισσότερη γεύση και πιο μεθυστικό άρωμα, μπορείτε να μουσκέψετε τις σταφίδες σε λίγο μπράντι ή λικέρ και να τις στραγγίξετε πριν τις προσθέσετε στη ζύμη.