Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. ζάχαρη
6 αχλάδια
300 γρ. σπασμένα πτι μπερ
8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε τέταρτα. Περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Βράστε 500 ml νερό με 200 γρ. ζάχαρη και ρίξτε εκεί τα αχλάδια. Βράστε τα για 5 λεπτά, κατεβάστε τα από την εστία, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε τα να κρυώσουν.
Χτυπήστε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και 100 γρ. ζάχαρη.
Σπάστε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.
Μοιράστε σε 8 ποτήρια τη μισή ποσότητα από τα μπισκότα, βάλτε μετά τη μισή ποσότητα από τα αχλάδια, ρίξτε λίγη μαρμελάδα και σκεπάστε με τη μισή ποσότητα από την κρέμα μασκαρπόνε. Επαναλάβετε ακόμα μία στρώση.
Απλώστε λίγη μαρμελάδα στην επιφάνεια και αφήστε τα γλυκά στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τα σερβίρετε.
Tip
Τα αχλάδια στο σιρόπι, μόνα τους, με παγωτό ή με μια φέτα κέικ, είναι ένα νόστιμο γλυκό της στιγμής!