Υλικά
2 φλιτζ. μέλι
4 φλιτζ. καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. νερό
ελαιόλαδο για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το μέλι να βράσει μαζί με το νερό.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε την καρυδόψυχα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τα μικρά χάρτινα θηκάκια για φοντάν ή σοκολατάκια.
Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί και γεμίζουμε το καθένα με 1 κ.γλ. από το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τα ψήνουμε για 8'-10'.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα του νερού με κονιάκ ή ουίσκι.