Follow us

Τα Γρήγορα Καρυδάτα

ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Υλικά

2 φλιτζ. μέλι

4 φλιτζ. καρυδόψυχα ψιλοκομμένη

½ φλιτζ. νερό

ελαιόλαδο για τα φορμάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το μέλι να βράσει μαζί με το νερό.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε την καρυδόψυχα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τα μικρά χάρτινα θηκάκια για φοντάν ή σοκολατάκια.

Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί και γεμίζουμε το καθένα με 1 κ.γλ. από το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τα ψήνουμε για 8'-10'.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα του νερού με κονιάκ ή ουίσκι.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.