Υλικά
Υλικά για 40 μπισκότα
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
150 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους
ξύσμα από 2 λεμόνια
½ κ.γλ. αλάτι
100 γρ. άχνη ζάχαρη & 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού για το γλάσο
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε μετά τους κρόκους, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι.
Ζυμώστε με απαλές κινήσεις και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Χωρίστε τη μετά σε 2 μέρη και πλάστε με το κάθε μέρος από ένα ρολό με διάμετρο 3 εκατοστά. Για να σχηματίσετε τα μπισκότα, κόψτε κάθε ρολό σε 20 φέτες.
Βάλτε τα με τη σειρά στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15'.
Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού και ραντίστε με το γλάσο αυτό τα μπισκότα.
Τip
Παραλείψτε το γλάσο και πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη.