Υλικά
300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά και 2 κρόκους
1 βανίλια σκόνη
100 γρ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Για την κρέμα, βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και αφήστε τα να ζεσταθούν, χωρίς όμως να πάρουν βράση.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με τους κρόκους και ανακατέψτε με το κορν φλάουρ, τη βανίλια και 4-5 κουταλιές κρύο νερό.
Ρίξτε το μείγμα στο ζεστό γάλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά, χωρίς όμως να σφίξει, για να μπορέσετε να την απλώσετε.
Σε μια τετράγωνη φόρμα 20x20 εκ. απλώστε τη μισή ποσότητα από τα μπισκότα, ρίξτε τη μισή ποσότητα κρέμας, απλώστε τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο και ύστερα από 30' απλώστε το ζελέ στην επιφάνεια.
Tip
Ρίξτε με την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού προσεκτικά το ζελέ, για να απλωθεί εύκολα και για να μην ενωθεί με την κρέμα.