Υλικά
Για ένα ταψί 30x40 εκ.
400 γρ. μπισκότα digestive σπασμένα
1 λίτρο γάλα
180 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
250 γρ. ζάχαρη
5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 βανίλια σκόνη
4 κ.σ. βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν.
Ρίξτε στη συνέχεια τα αυγά, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατέψτε, μετριάστε τη θερμοκρασία και όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει κατεβάστε την από τη φωτιά.
Ρίξτε το βούτυρο στην κρέμα και ανακατέψτε.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί, ρίξτε τα μπισκότα και ψήστε τη γαλατόπιτα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 180°C για 45'.
Αφήστε να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.
Tip
Ταιριάζουν πολύ και τα κουλουράκια βουτύρου ή με άρωμα λεμόνι.