Υλικά
3½ φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ
μαρμελάδα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το κονιάκ μέχρι να αφρατέψουν.
Με κουτάλι προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να γίνει ομοιογενής. Εδώ τσεκάρουμε και το αλεύρι: ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα στο ψυγείο, να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυ κόλλες χαρτί για ψήσιμο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου. Κόβουμε με κουπάτ στρογγυλά μπισκοτάκια με διάμετρο 6 εκ. περίπου.
Ψήνουμε για 15' αυστηρά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν, τα γεμίζουμε ανά δύο με μαρμελάδα και τα αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tip
Το κονιάκ δεν πειράζει τα παιδιά, γιατί στο ψήσιμο εξατμίζεται. Ταιριάζουν όλες οι μαρμελάδες, αλλά κορυφαίο αποτέλεσμα δίνουν το βερίκοκο και το ροδάκινο.