Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1-2 αυγά
1 κ.σ. κανέλα σκόνη
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.
Απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας στον πάγκο μας, κρύα, από το ψυγείο, και με πινέλο τα αλείφουμε με το αβγό, που προηγουμένως θα το χτυπήσουμε με λίγο νερό.
Σε μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη και μοιράζουμε το μείγμα πασπαλίζοντας στα δύο φύλλα. Με μαχαίρι χαράζουμε το κάθε φύλλο στη μέση και ύστερα σε κομμάτια των 2 εκ. περίπου. Στρίβουμε το κάθε κομμάτι και το βάζουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20', μέχρι να ροδίσουν.
Τρώγονται ζεστά, γιατί όταν κρυώσει η σφολιάτα, αφήνει μια λιπαρότητα στο στόμα.
Αν περισσέψουν, τα περνάμε μια στιγμή από τον φούρνο ή από αντικολλητικό τηγάνι. Ξαναζωντανεύουν στη στιγμή.
Tip
Αντί για σουσάμι, μπορούμε να βάλουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς ή και τίποτα απολύτως.