Υλικά
Υλικά για 20 μπισκότα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
80 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη
150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε τη βανίλια και το αλεύρι.
Ανακατέψτε το μείγμα με απαλές κινήσεις, για να ενωθούν τα υλικά.
Αφήστε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά ανοίξτε τη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού περίπου.
Κόψτε τη με τη βοήθεια κουπάτ και σχηματίστε τα μπισκότα.
Στρώστε ένα αντικολλητικό φύλλο σε ρηχό ταψί και τοποθετήστε εκεί τα μπισκότα με τη σειρά.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 8-10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, ραντίστε τα με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Τip
Αφού σχηματίσετε τα μπισκότα, αφήστε τα για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο, για να μην απλώσουν στο ψήσιμο.