Υλικά
1 κιλό αλεύρι
450 γρ. Ζάχαρη
1 ποτήρι σόδα υγρή (200 ml)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια
1 κουταλιά σόδα σκόνη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
1/3 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γαρίφαλο.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε την υγρή σόδα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ.
Διαλύουμε τη σόδα σε σκόνη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και έτσι όπως φουσκώνει, το ρίχνουμε μέσα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα του αλευριού μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.