Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
λίγο κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν
4-6 δάκρυα μαστίχας
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά να αφρατέψουν.
Σε μία στεγνή κούπα βάζουμε λίγη από τη ζάχαρηκαι τα δάκρυα μαστίχας και τα κάνουμε σκόνη.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ, τη μαστίχα στο μπολ με το μείγμα και χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Το μείγμα θα πρέπει να είναι εύπλαστο.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 175 βαθμούς