Υλικά
1/2 κούπα νερό
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 και ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου
30 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακό
άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι (τη 1/2 κούπα) ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις όπως όταν κάνουμε μπεσαμέλ.
Μόλις χλιαρέψει το μείγμα ανακατεύουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα.
Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να πλάθεται το μείγμα σε μπαλάκια.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε, αν θέλουμε, με μαρμελάδα ή σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.