Υλικά
Υλικά για περίπου 8 pancakes
1 1/4 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/3 κούπα νιφάδες βρώμης
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας στέβια σε σκόνη
2 αυγά
1 1/4 γάλα (1.5% λιπ.)
1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη στέβια και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το χυμό λεμόνι απλά να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να προκύψει ένας χυλός.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά (μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι λάδι). Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα από το μείγμα.
Αναλόγως πόση ποσότητα θα ρίξουμε, αντίστοιχα θα προκύψει μικρό ή μεγάλο pancake. Όσο ψήνεται βλέπουμε ότι σχηματίζονται φουσκάλες στην πάνω πλευρά.
Μόλις σχηματιστούν σχεδόν σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα ανασηκώνουμε προσεχτικά και γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη. Θέλει 1-2′.
Ανασηκώνουμε και αν δούμε ότι έχει ροδίσει (προς καφέ χρώμα!) βγάζουμε σε πιάτο.
Συνεχίζουμε ομοίως μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Μπορούμε κάθε φορά να ρίχνουμε ελάχιστο λάδι.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα είτε ξύσμα από 1 λάιμ είτε ένα μείγμα από 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα και 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη.