Υλικά
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ζάχαρη και 2-3 κουτ. της σούπας επιπλέον
1 κρόκο αυγού
ξύσμα από ένα λεμόνι
ελάχιστο αλάτι
260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα 100 γραμ. ζάχαρης. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα, κάνουμε μία λακούβα στη μέση και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Αφήνουνε τη ζύμη μας μία ώρα να ξεκουραστεί και κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκ.
Κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 20’ στους 200° C.
Όταν γίνουν τα τοποθετούμε σε σειρά σε πιατέλα και όπως είναι ζεστά τα αλείφουμε με πινελάκι με λίγο νερό και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.