Υλικά
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 κούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2,5 κούπες αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 κρόκο αυγού
1 κουτ. σούπας γλυκάνισο τριμμένο μέσα στις παλάμες να σπάσουν οι σπόροι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκανίτσα και ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο, 15-30 λεπτά, ανάλογα τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.
Πλάθουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στη μέση του φούρνου, 13-15 λεπτά την κάθε λαμαρίνα. Δεν πρέπει να σκουρύνουν πολύ, αλλά να μείνουν λευκά. Μην φοβηθείτε αν είναι μαλακά μόλις βγουν, κρυώνοντας σκληραίνουν.
Αν τα θέλουμε νηστίσιμα, αντικαθιστούμε το βούτυρο με σπορέλαιο, και παραλείπουμε τον κρόκο.
Επίσης μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με σουσάμι.