Υλικά
½ κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κούπα βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
2 κουτ. της σούπας νερό
1 ½ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια
½-1 κούπα μαρμελάδα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Βουτυρώστε 2 λαμαρίνες.
Χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο για περίπου 2-3 λεπτά.
Ανοίξτε μια μικρή λακουβίτσα και προσθέστε τους κρόκους, το νερό, τη βανίλια και το αλάτι.
Χτυπήστε πάλι το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μετά προσθέστε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμίξτε όλα τα υλικά.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να κάνουν αφρό. Βάλτε τα καρύδια σε ένα μπολ. Μετρήστε περίπου 2 κουτ. του γλυκού από το μείγμα για κάθε μπισκότο.
Πλάστε το μείγμα σε μπαλάκια και μετά βουτήξτε πρώτα το μείγμα στα ασπράδια και μετά στα καρύδια.
Με το πίσω μέρος του κουτ. του γλυκού ή του αντίχειρα σας κάντε μια λακουβίτσα ώστε να γίνουν λίγο επίπεδα για να προσθέσουμε αργότερα την μαρμελάδα.
Ψήστε για 10 λεπτά.
Βγάλτε τα από το φούρνο, πατήστε τα πάλι με τον αντίχειρα ή με το πίσω μέρος του κουταλιού, και προσθέστε μια κουτ. του γλυκού γεμάτη μαρμελάδα.
Βάλτε τα πάλι πίσω στο φούρνο για άλλα 5-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά.