Υλικά
6 κροκάδια αυγών
1 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. σιμιγδάλι
6 φλ. τσ. γάλα ζεστό
ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 φλ. τσ. βούτυρο
Για το σιρόπι
2 φλ. τσ. νερό
4 φλ. τσ. ζάχαρη
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ, τα κροκάδια με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και δουλεύουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού ή τη βανίλια. Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά και την ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε δυο μέρη και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Διπλώνουμε κάθε κομμάτι φύλλου στη μέση και βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά κρέμα. Διπλώνουμε τις δυο άκρες προς τα μέσα για να μην απλωθεί η κρέμα και ρολάρουμε σε σχήμα φλογέρας.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Βάζουμε τις φλογέρες σε ταψί, καλά βουτυρωμένο. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στις κρύες φλογέρες, αφού πρώτα τις τρυπήσουμε σε μερικά σημεία.
Αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και σερβίρουμε.