Υλικά
250 γρ. νερό
20 γρ. ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
λάδι για τηγάνισμα
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι και έπειτα ρίχνουμε το αυγό.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μετά βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ, με φαρδύ οδοντωτό στόμιο. Αν δεν έχουμε, θα χρησιμοποιήσουμε κουτάλι και θα τα φτιάξουμε σαν λουκουμάδες.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, σχηματίζουμε με το κορνέ μικρά churros μέσα στο τηγάνι μήκους 6-8 εκ. (κόβουμε τη ζύμη με ψαλίδι για να διακόψουμε τη ροή).
Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Έπειτα τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.