Υλικά
180 γρ. φράουλες πλυμμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κ.γ. ζάχαρη + 1/2 κ.γ. κανέλα για να πασπαλίσουμε τις φράουλες
125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα ή μείγμα για γλυκά
1 κ.γ. μπέικιν
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί στρώνουμε τις φράουλες και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και την κανέλα. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τελευταίες προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και με ένα απλό κουτάλι, βάζουμε το μείγμα μας σε σειρές, προσέχοντας ώστε να απέχει το ένα μπισκότο από το άλλο λίγα εκατοστά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.