Υλικά
¾ του φλιτζ. ελαιόλαδο
¾ του φλιτζ. ζάχαρη
¾ του φλιτζ. λευκό κρασί
¾ του φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτή κ.σ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Με το σύρμα ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κρασί, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν, και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
Μην τα παραζυμώσετε, γιατί θα βγουν σκληρά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15'.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
Πλάθουμε κουλουράκια χοντρουλά, σε παραδοσιακά σχήματα, και τα τοποθετούμε με μικρή απόσταση στο ταψί, γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε για 30'.
Tip
Αυτή η δόση γεμίζει δύο ρηχά ταψιά του φούρνου. Για καλύτερο αποτέλεσμα, να τα ψήσετε σε δύο δόσεις.