Υλικά
περίπου 500 γρ. αλεύρι
25 γρ. νωπή μαγιά
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
1 ποτήρι γάλα
½ ποτήρι ζάχαρη
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ. κονιάκ ή ρακή
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. κανέλα
1 ποτήρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα, κανέλα σκόνη & ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και όσο χλιαρό νερό πάρει για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε μετά και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη.
Αν κολλάει λίγο στο χέρι, ακόμα καλύτερα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για ½ ώρα με 45' να φουσκώσει.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια.
Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουνε τα κουλουράκια, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη (κρυσταλλική ή άχνη), κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε.
Tip
Αντί για καρύδι, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο αμύγδαλο (με τη φλούδα) ή φουντούκι.