Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι παραδοσιακό ή στραγγιστό
2 βανίλιες
1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα, με τη φλούδα
περίπου 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε 15' να ξεκουραστεί.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου. Ζυμώνουμε τρία στενά φραντζολάκια και τα χαράζουμε σε φετάκια, αλλά όχι ως κάτω στη βάση!
Ψήνουμε για 25'.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με μαχαίρι χωρίζουμε τα παξιμαδάκια εκεί που τα χαράξαμε.
Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10'-15'.
Tip
Μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε: θα στερεοποιηθούν εντελώς όταν κρυώσουν. Αντί για αμύγδαλο, μπορείτε να βάλετε καρύδι, φουντούκι ή φιστίκι Αιγίνης ανάλατο.