Υλικά
1 λίτρο γάλα
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
250 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
τριμμένη καρύδα
Για το παντεσπάνι
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.γλ. μπέικιν
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10', μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε σε λεπτή στρώση το μίγμα.
Ισιώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι. Ψήνουμε για 10'-15', μέχρι να στερεοποιηθεί το μίγμα, χωρίς να ροδίσει.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε σε ροδέλες με το χείλος ενός πολύ μικρού ποτηριού για σφηνάκι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το μισό γάλα με τις βανίλιες.
Χτυπάμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και το μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα.
Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) μαζί με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
Για τη συναρμολόγηση, βάζουμε 1 γεμάτη κ.γλ. κρέμα σε κάθε ροδελίτσα από παντεσπάνι και σκεπάζουμε απαλά με άλλη μία ροδελίτσα.
Τυλίγουμε το γλυκάκι με σαντιγί και, δίνοντάς του στρογγυλό σχήμα, το περνάμε προσεκτικά από την τριμμένη καρύδα.
Tip
Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε φυτική κρέμα. Διατηρούμε τις χιονούλες στο ψυγείο, σε τάπερ ερμητικά κλειστό.