Υλικά
200 γρ. γιαούρτι
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
130 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ. μαχλέπι
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για επάλειψη
σουσάμι ασπρόμαυρο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία λεία, εύπλαστη ζύμη.
Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα (σαν μάτι).
Τα αλείφουμε με το αυγό και τους ρίχνουμε τοσουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.