Υλικά
300 γρ. αλεύρι
180 γρ. σιμιγδάλι
2 αυγά
240 γρ. φρέσκο βούτυρο
170 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
50 αμύγδαλα
750 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάμε τα αυγά σε ένα σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα σιροπιάζουμε.