Υλικά
2 αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 βανίλια
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 500-750 γρ.)
300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
150 γραμ. χοντροσπασμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να έχουμε ένα πολύ πηχτό χυλό, αλλά πριν γίνει ζύμη.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα και τα φουντούκια στο μείγμα.
Βάζουμε μικρές κουταλίτσες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας αποστάσεις γιατί απλώνουν πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Δε ροδίζουν πάρα πολύ. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι μαλακά. Περιμένουμε να κρυώσουν και να σκληρύνουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί.