Follow us

Αλλιώτικη Πάστα Φλώρα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εναλλακτική πάστα φλώρα.

ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού φυτίνη

4 αυγά

3 κουταλάκια μπέκιν

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 & 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό

800 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

άρωμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

1 1/2 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαρμελάδα με το σύρμα λίγη ώρα.

Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε και τα αυγά.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν και το προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρμελάδα στο μείγμα των αυγών, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.

Βάζουμε και τη βανίλια.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 34 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.

Έχουμε βράσει τα υλικά του σιροπιού 5 λεπτά και το έχουμε αφήσει να κρυώσει, και σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με το κρύο σιρόπι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.