Υλικά
300 γραμμ. αλεύρι
100 γραμμ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
2 κρόκοι αυγού
1 ασπράδι
150 γραμμ. βούτυρο
1 κουταλιά κρασί γλυκό
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τζίντζερ
αλάτι
Εκτέλεση
Aνακατεύετε το αλεύρι με την μαγιά. Kάνετε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνετε το βούτυρο μαλακωμένο, τους κρόκους, την ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, το τζίντζερ και μια πρέζα αλάτι.
Zυμώνετε τα υλικά, κάνετε μια μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30’.
Tην ανοίγετε μετά σε χοντρό φύλλο και την στρώνετε σε βουτυρωμένη φόρμα.
Tην αλείφετε με το ασπράδι χτυπημένο και την ψήνετε σε φούρνο 180° για 40’.
Tην αφήνετε να κρυώσει και την ξεφορμάρετε.