Υλικά
1 κιλό αλεύρι
400-450 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι σόδα υγρή (200 ml)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (200 ml)
ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια
1 κ.σ. σόδα σκόνη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γαρίφαλο.
Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνουμε την υγρή σόδα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ.
Διαλύουμε τη σόδα σε σκόνη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και έτσι όπως φουσκώνει το ρίχνουμε μέσα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα του αλευριού, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμεστους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.