Υλικά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού
αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
4 μεγάλα μανταρίνια (φλούδες)
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό μανταρίνι
1/4 φλιτζ. τσαγιού λικέρ μανταρίνι ή πορτοκάλι ή κονιάκ
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε στο moulti τις φλούδες μανταρινιού, αφού τις πλύνουμε καλά, με το αμύγδαλο και τα αλέθουμε.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το χυμό μανταρίνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τότε προσθέτουμε μέσα τα αλεσμένα υλικά (φλούδες και αμυγδαλόψιχα).
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα.
Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μίγμα βουτάμε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε.
Αφήνουμε τ’ αμυγδαλωτά σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν μερικές ώρες.
Έπειτα τα ρολάρουμε σε ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική λευκή ζάχαρη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.