Υλικά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. βούτυρο (από το ψυγείο)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
120 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια και τρίβουμε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το αυγό και ζυμώνουμε.
Δεν πρέπει να "παιδέψουμε" το μείγμα πολύ, μόνο όσο χρειάζεται για να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι πάνω σε λαδόκολλα, σε κύκλο με διάμετρο περίπου 23 εκ.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα να πάει παντού.
Σε άλλη λαδόκολλα ανοίγουμε το δεύτερο μισό της ζύμης με το οποίο καλύπτουμε το πρώτο πιέζοντας ελαφρά γύρω γύρω για να σφραγίσουμε τη ζύμη.
Κόβουμε με ένα κουπ-πατ και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.