Υλικά
500-700 γρ. αλεύρι
40 γρ. νωπή μαγιά
250 γρ. γάλα
80 γρ. μαργαρίνη (2 1/2 κ.σ.)
3 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά,(τη μαργαρίνη λιωμένη, προσοχή να μην καεί) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Πλάθουμε σ ένα μεγάλο μπαστούνι και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Στη συνέχεια κόβουμε με το μαχαίρι φετούλες, τις κάνουμε μπαλάκια (μέγεθος μανταρινιού) και τις αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα(κατά προτίμηση ελαφρώς αλευρωμένη).
Αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν τα μπαλάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα για λίγα λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά σε απορροφητικό χαρτί.
Τέλος, τους ανοίγουμε μια μικρή τρύπα με μαχαίρι στα πλάγια και γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική.