Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
75 γρ. ζάχαρη
βανίλια
αλάτι
75 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
250 ml χλιαρό γάλα
75 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και το ανακατεύουμε με τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το γάλα και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 5 λεπτά το λιγότερο.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος τόσο όσο να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξαναζυμώνουμε πάλι για άλλα 5 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Απλώνουμε εδώ κι εκεί επάνω στη ζύμη το βούτυρο, σε κομματάκια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος ώσπου να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αλείφουμε με το γιαούρτι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.