Υλικά
600 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αλεύρι
300 γρ. βούτυρο
300 γρ. γάλα κρύο
6 αυγά
3/4 κ.σ. κρεμόριο
3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει καλά και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε καλά. Χωρίζουμε τα αυγά και ρίχνουμε τους κρόκους έναν ένα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό γάλα και μετά όλο το αλεύρι και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το κρεμόριο και τα ασπράδια των αυγών, χτυπημένα μαρέγκα.
Τελευταία προσθέτουμε τη σόδα με το κονιάκ και το ξύσμα.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200°, ανάλογα με το φούρνο.
Εάν είναι δυνατός, τον βάζουμε στους 180ο και το αφήνουμε για λίγη ώρα παραπάνω.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.