Υλικά
1 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 κούπες ζάχαρη
6 χωρισμένα αυγά
4 1/2 κούπες φαρίνα
2 κουταλάκια μπέικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
το ξύσμα & το χυμό ενός πορτοκαλιόυ
1 κούπα ψημένα & χοντροκομμένα φουντούκια
125 γρ.τριμμένη κουβερτούρα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στο μείγμα ζάχαρη - μαργαρίνη προσθέτουμε ένα ένα τα κροκάδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.
Ύστερα ρίχνουμε το ξύσμα και το αλάτι.
Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ καλά, το ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ με το χυμό.
Έπειτα προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα ανακατεύοντας αργά & πολύ απαλά για να μην ξεφουσκώσει.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη σοκολάτα και τα φουντούκια με φαρίνα για να μην πάνε στον πάτο στο ψήσιμο και κολλήσουν.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας λίγο.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με βουτυρωμένη καλά λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 1 ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί και κρυώσει λίγο, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και βγάζουμε τη λαδόκολλα.
Βάζουμε το τυχερό νόμισμα, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, στη πίσω πλευρά της πίτας.
Γυρίζουμε τη βασιλόπιτα στην μπροστινή πλευρά και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη άχνη.