Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. ζάχαρη
6 αυγά (χωρισμένα)
230 γρ. γάλα
1 βανίλια
1 μέτριο λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
420 γρ. αλεύρι
20 γρ. μπέικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο τέλος το γάλα, το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν και μόλις ενσωματωθούν ανακατεύουμε μέσα απαλά τη μαρέγκα.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (Νο 30) ή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.