Υλικά
250 γρ. βούτυρο
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
3-4 βανίλιες
4 κ.σ. καρυδόψυχα
4 κ.σ. αμυγδαλόψυχα
4 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα
4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
4 κ.σ. ινδική καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα χυμό και από τα δύο
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι.
Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δεν ξεχνάμε πού και πού να σταματάμε το μίξερ και να μαζεύουμε από τα πλαϊνά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχουμε σωστά ανακατεμένο μείγμα.
Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα ξηροκάρπια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα.