Υλικά
7 αυγά
250 γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
1 φακελάκι και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι μαχλέπι
μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν τα υλικά και να ασπρίσει το βούτυρο.
Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα με προσοχή να μην κόψει το μείγμα μας.
Όταν ενσωματωθούν καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι και αφού χτυπήσουμε για 1-2 λεπτά ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
Κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά σιγά. Τα αμυγδαλάκια τα ρίχνουμε στο τέλος.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο και ψήνουμε τη βασιλόπιτά μας στους 175 βαθμούς (αντιστάσεις) για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
Tip
Μπορείς να την σκεπάσεις με ένα πλούσιο στρώμα σοκολάτας ή πραλίνας.