Follow us

Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια Βουτύρου

Η συνταγή για χριστουγεννιάτικη μπισκοτάκια βουτύρου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Υλικά

3 1/2 φλιτζ. τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 πακετάκι φρέσκο βούτυρο

ελάχιστο αλάτι

1 1/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 αυγό

1 κροκάδι

λίγη βανίλια

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανακοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.

Χτυπάμε το βούτυρο και όταν ασπρίσει ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αυγό και το κροκάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε λίγη βανίλια και το μείγμα του αλεύρου.

Ζυμώνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε με κουπ πατ.

Ψήνουμε τα μπισκοτάκια σε μέτριο φούρνο για 12’.

Επίσης...

Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Λεμόνι, φυστίκι, ινδική καρύδα, αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα καλύψουν την όρεξή σου για γλυκό.

Μαλακά Μπισκότα Βατόµουρου µε Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για μαλακά μπισκότα βατόµουρου µε λευκή σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκότα με Γλυκό Σταφύλι

Το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, που ο καθένας μπορεί να πετύχει, γίνεται με σταφίδα.

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.