Follow us

Βασιλόπιτα με Φρούτα και Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για βασιλόπιτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

250 γρ. φρέσκο βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

6 αυγά

3 κ.σ. κονιάκ

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1 γιαούρτι

1 φαρίνα

2 κουταλάκια μπέικιν

1/2 κούπα ινδική καρύδα

1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια μαζί

λίγο γαρίφαλο

λίγη κανέλα

5 γλυκά ξερά δαμάσκηνα

5 ξερά βερίκοκα

5 σύκα ξερά, όλα αυτά ψιλοκομμένα

1 χούφτα ξανθές σταφίδες

1 χούφτα μαύρες σταφίδες

ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι, το κονιάκ, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι και την καρύδα.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 35 νούμερο.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε να στρώσει παντού το ίδιο.

Βάζουμε το νόμισμα.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 περίπου λεπτά.

Βυθίζουμε ένα ξυλάκι η μαχαίρι και αν βγει στεγνό η βασιλόπιτα μας ψήθηκε.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου