Υλικά
5 κούπες αμυγδαλόψυχα ασπρισμένη και αλεσμένη
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κούπα νέκταρ από τριαντάφυλλα ή άλλα λουλούδια (αν δεν μπορούμε να βρούμε, το αντικαθιστούμε με ανθόνερο ή ροδόνερο)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
γαρίφαλα για κοτσανάκι
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε μέσα και τα αλεσμένα αμύγδαλα.
Αρωματίζουμε το μείγμα με 2 κουταλιές από το νέκταρ, και το ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Όταν κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε πλάθουμε μπουκίτσες βρέχοντας τα χέρια μας με νέκταρ, βάζουμε και ένα γαριφαλάκι για κοτσανάκι, και τα κυλάμε μέσα στην άχνη.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.