Υλικά
240 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
2 κρόκους αυγού
70 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. βανίλια
ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το χέρι.
Βάζουμε τη ζύμη για μία με δύο ώρες στο ψυγείο.
Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα, τη βουτάμε σε αλεύρι και κάνουμε τρύπες στη μέση σε κάθε μπαλάκι (προσοχή να μην τρυπήσει μέχρι κάτω).
Παίρνουμε τη μαρμελάδα και βάζουμε στις τρύπες.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, αλλά τα παρακολουθούμε για να μην πάρουν πολύ χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.