Υλικά
300 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά
3/4 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια
1 ποτηράκι κρασιού λικέρ (βύσσινο ή ότι άλλο αγαπάτε- γλυκό κατά προτίμηση και μυρωδάτο) ή κονιάκ
1/2 φλ. μήλο περασμένο στον τρίφτη (χοντρό)
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 κ. γλυκού κανέλα
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα τη μαργαρίνη (όχι λιωμένη σε υγρή μορφή αλλά μαλακή- την αφήνουμε έξω από το ψυγείο αρκετή ώρα) με τη ζάχαρη πάρα πολύ καλά ώστε να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Αφού τα χτυπήσουμε, προσθέτουμε στο μείγμα το λικέρ, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλο τις βανίλιες και έπειτα το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει για να γίνει πιο αφράτη η ζύμη), ανακατεύοντας πλέον με το χέρι σιγά σιγά.
Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, τα καρύδια, το μήλο, τις σταφίδες.
Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι στρογγυλό ή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.